Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 106 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský plán v oblasti bio plodin
Krakovková, Lenka ; Milichovský, František (oponent) ; Bayerová, Vladimíra (vedoucí práce)
Diplomová práce je návrhem podnikatelského plánu pro založení společnosti SANDDORN s.r.o., která se bude zabývat pěstováním Rakytníku řešetlákového, zpracováváním a následným prodejem produktů z něj vyrobených. Firma hodlá vstoupit na trh se zdravou výživou, s možností specializace na výrobu biopotravin. V práci jsou vyhodnoceny předpoklady úspěchu podnikání, včetně finančního plánu, a návrhu postupných kroků pro realizaci firmy.
Podnikatelský plán-zřízení malého podniku
Zbranková, Eva ; Novák, Zdeněk (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá podnikatelským plánem na založení nového malého podniku, specializujícího se na zdravý životní styl, který by vyplnil mezeru na trhu. Cílem je přiblížit počátek provozu podnikatelského subjektu, analyzovat konkurenci, uvést marketingovou strategii a soustředit se na cílovou skupinu zákazníků, ale také zhodnotit podnik z finančního hlediska.
Podnikatelský záměr založení nové firmy
Herčková, Simona ; Jakubcová, Marie (oponent) ; Bartoš, Vojtěch (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro společnost Santal působící v oblasti zdravé výživy, přírodní kosmetiky a drogerie. Podnikatelský záměr vychází z provedených analýz zákazníků, trhu a konkurence. Cílem práce je také ekonomické zhodnocení plánu a posouzení jeho reálnosti.
Segmentácia spotrebiteľov podľa vztahu ke zdravej výžive
Čelináková, Alexandra
Diplomová práce se zabývá segmentací spotřebitelů podle vztahu ke zdravé výživě. Cílem práce je identifikovat jednotlivé segmenty spotřebitelů na trhu zdravé výživy a na základě zjištěných informací vyvodit závěry a doporučení pro prodejce zdravé výživy. Pro naplnění cíle byla vypracována analýza trhu se zdravou výživou, na jejímž základě byl zjištěn vývoj a aktuální situace na trhu zdravé výživy. Pro zjištění motivů a chování spotřebitelů ve vztahu ke zdravé výživě bylo provedeno dotazníkové šetření. Na základě výsledků dotazníkového šetření byly identifikovány faktory, které spotřebitele ovlivňují při nákupu zdravé výživy a také důvody, které spotřebitele od nákupu odrazují. Podle výsledků dotazníkového šetření byla provedena segmentace pomocí shlukové analýzy. Na základě získaných poznatků bylo vytvořeno pět segmentů na trhu se zdravou výživou. Prodejcům na trhu se zdravou výživou byla stanovena doporučení směřující na jednotlivé segmenty.
Specifika výživy sportujících dětí a jejich kvalita obeznámení se sportovní výživou
Vondrovská, Michaela ; Pěkný, Martin (vedoucí práce) ; Blažek, Dušan (oponent)
Název práce: Specifika výživy sportujících dětí a jejich kvalita obeznámení se sportovní výživou Autor: Michaela Vondrovská DiS. Vedoucí práce: PhDr. Mgr. Martin Pěkný, Ph. D. Cíle: Prvním cílem výzkumu této práce je zjistit, do jaké míry jsou děti, které vykonávají sport, obeznámeni se sportovní výživou a jaký mají přehled o stravování. Druhým cílem práce je zjištění, zda děti věří, že jím může správné stravování ovlivnit sportovní výkon. Třetím cílem, je pak vytvoření možností a návrhů pro zlepšení informovanosti dětí z oblasti výživy a stravování. Metody: Potřebná data byla zjišťována neinvazivní metodou online anketního šetření. Toto šetření proběhlo u děti ve věku 8-13 let. Výsledky: Ve výsledku práce bylo zjištěno, že 79 % respondentů má zájem o to, aby se jejich stravování změnilo k lepšímu. Zároveň však 85 % respondentů uvedlo, že si nemyslí, že racionální výživa může ovlivňovat sportovní výkon. Klíčová slova: Výživa, zdravá výživa, stravování, děti, sport
Výživa a její vliv na výkonnost závodníků extrémních překážkových běhů
MURČO VIRŠÍKOVÁ, Klára
Bakalářská práce na téma Výživa a její vliv na výkonnost závodníků extrémních překážkových běhů má za cíl zjistit, jaký vliv má výživa na výkonnost závodníků extrémních překážkových běhů a zároveň porovnat, jak se změnila výkonnost u skupiny respondentů s pevně daným jídelníčkem a u skupiny respondentů s libovolným jídelníčkem. Teoretická část se zabývá výživou ve sportu a extrémními překážkovými závody. Pro výzkum byla využita kvantitativní metoda. Výzkumný soubor byl tvořen dvěma skupinami po dvou lidech ve věku 20 až 42 let. Každou dvojici pak tvořila jedna žena a jeden muž. Všichni čtyři respondenti byli dlouholetými aktivními sportovci. Jedna skupina se stravovala dle libovolného jídelníčku, který celý měsíc zapisovala a druhá skupina měla pevně daný jídelníček vytvořený v programu Nutriservis Professional, který striktně dodržovala. Celý výzkum trval jeden měsíc a na začátku i na konci byli respondenti měřeni na přístroji InBody a zároveň byli podrobeni fyzickým testům. Během výzkumu měli respondenti dvakrát týdně společný trénink a dále pak shodné individuální tréninky, aby se minimalizovaly rozdíly v přípravě. Záměrem této bakalářské práce je poukázat na důležitost správné výživy při přípravě na extrémní překážkové závody. Z výsledků výzkumu je zřejmé, že respondenti s pevně daným jídelníčkem měli na konci opravdu lepší výsledky. Tato práce by v budoucnu mohla být užitečná při přípravě závodníků na extrémní překážkové závody. Práce čerpá z odborné literatury dostupné pro toto téma.
Obezita dospělých vs. zdravý životní styl
JEŽKOVÁ, Karolína
Téma bakalářské práce se nazývá Obezita dospělých vs. zdravý životní styl. V teoretické části se zabývám problematikou obezity, historií, druhy, příčinami, prevencí, onemocněními, které způsobuje a následnou léčbou obezity. Dále se věnuji zdravému životnímu stylu, zdravé stravě a jednotlivým makronutrientům. Praktická část zahrnuje tři cíle. Prvním cílem bylo shrnout literární rešerši obezity a zdravého životního stylu u dospělé populace. Druhým cílem bylo porovnat složení stravy u obézních jedinců a jedinců s fyziologickou hmotností. Třetím cílem bylo porovnat stravovací návyky obézních respondentů s respondenty s fyziologickou hmotností. Dále byly stanoveny dvě výzkumné otázky. První výzkumná otázka "Jaké jsou rozdíly ve složení stravy u obézních jedinců a jedinců s fyziologickým BMI?" a druhá výzkumná otázka "Jaká je fyzická aktivita u obézních jedinců a u jedinců s fyziologickou hmotností?" Výzkumnou skupinu tvořilo deset obézních jedinců a deset jedinců s fyziologickou hmotností. Obě skupiny vyplnily anonymní dotazník, podle kterého jsem zjišťovala pohybovou aktivitu a stravovací návyky obézních jedinců a jedinců s fyziologickou hmotností. Na porovnání stravy u obou skupin respondentů mi poskytli své týdenní jídelníčky, které jsem vyhodnotila v programu Nutriservis profi. Průměrné hodnoty živin za týden obézních respondentů jsem porovnala s výsledky respondentů s fyziologickou hmotností. Podle výsledků se většina obézních respondentů nestravuje pravidelně a sportuje pouze příležitostně. Naopak jedinci s fyziologickou hmotností se většinou stravují pravidelně a 2-3x týdně sportují. Co se složení stravy týká, obézní jedinci měli průměrně vyšší příjem bílkovin a vyšší celkový příjem energie než jedinci s fyziologickou hmotností.
Edukační program na téma "Zdravá výživa" pro děti předškolního věku
NOWÁKOVÁ, Lucie
Bakalářská práce se zaměřuje na edukaci předškolních dětí v oblasti zdravé výživy. Děti si již od útlého věku utvářejí základy pro své pozdější stravovací návyky. Je tedy vhodné začít jim vštěpovat zásady správného stravování co nejdříve a způsobem pro ně pochopitelným, což bylo i jedním z cílů této práce. Teoretická část práce charakterizuje předškolní věk a zdravou výživu obecně. Dále se soustředí na detailnější specifikaci zdravé výživy předškolního dítěte. Jsou zmíněny i některé chyby, kterých je radno se při výživě předškoláků vyvarovat. Na závěr jsou uvedeny některé edukační programy probíhající v mateřských školách, které si kladou za cíl vzdělávat děti v oblasti zdravé výživy. Praktická část je zaměřena na samotnou edukaci dětí předškolního věku a zhodnocení jejího efektu. Cílem bylo nejprve pomocí jednoduchých otázek a aktivit zmapovat, jaké povědomí o zdravé výživě děti již mají, následně se ho snažit rozšířit a zjistit, zda bylo kýženého výsledku dosaženo. Většina dětí určité povědomí o tom, co lze považovat za zdravé stravování měla, ovšem vyskytovaly se velké rozdíly ve znalostech jednotlivých dětí. Při opětovném testování znalostí dětí po edukaci si děti při odpovídání na otázky vedly lépe a rozdíly v úrovni znalostí jednotlivých dětí byly téměř setřeny.
Analýza kvality stravování ve vybrané školní jídelně a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše
STAROBA, Zdeněk
Diplomová práce se zabývá současnými problémy oblasti školního stravování ve vybrané školní jídelně. Hlavním cílem je zmapovat situaci z hlediska složení spotřebního koše v dané školní jídelně determinovat případné zlepšení u jednotlivých složek spotřebního koše. Školní stravování je součástí edukačního a výchovného procesu a navazuje na plnění vzdělávacího programu školy. Také je prostředím pro použití neformálního vzdělávání v oblasti upevnění správných výživových návyků a sociální interakce při stravování. Svou účastí ve školním stravování získávají žáci sociálně psychologické kompetence pro celý život. Čerpají ve stravování nejen důležité praktické vědomosti z oblasti výživy, ale zároveň se nenásilnou formou učí sociálnímu chování při stravování. Získáním spotřebního koše dané školní jídelny v průběhu tří let se zmapovaly případné nedostatky spojené s lepším plnění spotřebního koše. Výstupem práce jsou zjištění, která ukazují problémy s některými složkami spotřebního koše, jako jsou luštěniny nebo kvalitní čerstvá zelenina. Výsledky průzkumu odhalily, že příčinou tohoto problému jsou nedostatečné finanční prostředky pro nákup kvalitnějších hlavně čerstvých potravin (např. zeleniny). Cílem diplomové práce bylo zpracování získaných dat konkrétní školní jídelny ve středních Čechách a analyzování jednotlivých složek spotřebního koše v letech (2016 - 2018) a dále porovnání spotřeby surovin spotřebního koše se spotřebou dané suroviny na osobu v rámci spotřeby domácností sledované Českým statistickým úřadem. V teoretické části, kromě informací o nutričních požadavcích na výživu školních dětí, je popsán současný oficiální systém kontroly stravování, založený na tzv. spotřebním koši, který vychází ze stanovených hmotnostních norem jednotlivých potravin pro příslušné věkové kategorie dětí. Výzkumný soubor byl tvořen dětmi ze základní školy ve Středočeském kraji. Celkem 773 žáků, školního věku ve věkovém rozpětí 6 - 15 let. Získaná data byla zpracována graficky a pomocí základních statistických veličin.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 106 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.